tirsdag den 1. marts 2016

Gulerodsmuffins {..der helt giver forårsfornemmelser..}


Godt nok har gulerødder ikke sæson før til juni.. Men hvis man smør et godt lag cream cheese frosting med citron på, kan man ikke undgå at få forårsfornemmelser!
Disse muffins har en dejlig krydret smag og er utrolig saftige, så man nærmest ikke har dårlig samvittighed over at have spist en. Desuden, så er der jo gulerødder i ;)

Opskriften stammer fra Leila Lindholm's "a piece of cake"
Mens cream cheese frosting er fra Annemette Voss.

Dette var min første gang jeg eksperimenterede med en sprøjtepose - og resultatet, ja det blev egentligt ganske fint. 

Jeg fik 18 muffins ud fra denne opskrift:

3 æg
3 dl sukker
3 dl mel
1 tsk. vaniljesukker
3 tsk. bagepulver
lidt salt
1½ tsk. kardemomme
1 tsk. nelliker
1½ dl. solsikkeolie
450 g revne gulerødder
100 g grofthakket valnødder

Start med at tænde ovnen på 175 grader
Hæld sukker og æg i en skål og pisk det rigtig godt sammen indtil blandingen bliver lys.
Rør dernæst alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål og vend dette i æggeblandingen.

Tilsæt da solsikkeolie, gulerødder og valnødder. 
Tilbage er nu blot at hælde dejen i papirformene - pas på med ikke at fylde dem helt op, da det kan blive svært at pynte dem bagefter..


Til frosting tilsatte jeg citron og gul farve, for lige at friske kagerne en smule op.















God fornøjelse! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar