mandag den 14. januar 2013

Æblesandkage med Knas = en sand fryd!


Jep, så er der gang i kagebloggen igen! Efter en lille pause der har budt på utrolig mange oplevelser, er jeg nu tilbage i Aarhus (og mit køkken). Jeg har været så utrolig heldig at være på udveksling et semester og det har på ingen måde mindsket min lyst til at bage!

Så mit første indlæg i 2013 kommer til at handle om en sand fryd! Nemlig en ÆBLESANDKAGE! Med denne opskrift har jeg også åbnet op for en hel ny bagebog som mine kære rumboer har givet mig:)

Så læs endelig videre og lad dig blive inspireret til at prøve denne herlig æblesandkage opskrift, som er et godt grundlag til at skabe en hyggelig eftermiddag:)

Du skal bruge til en springform m. 20 cm i diameter:

Til sandkagedejen:
60g smør (+ekstra til formen)
140g hvedemel (+ekstra til formen)
100g sukker
1 æg
½ tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 knsp salt
3/4 dl mælk
3 æbler

Til knas:
70g hvedemel
½ tsk. kanel
40g smør (koldt)
70g rørsukker

Først tænd ovnen på 170 grader og smør formen med smør og drys lidt mel i formen.
 

Derefter forbereder du knas'en, sigt mel og kanel sammen i en skål. Tilsæt smør og brug fingrene til at gnide ingredienserne sammen. (Tip: du kan også prøve at tilsætte lidt havregryn for at gøre det ekstra sprødt..) Resultatet skulle gerne blive til krummer, tilsæt til sidst sukkeret og stil knas'et til side.

Nu tager du så fat på dejen, rør sukker og smør sammen i en skål med en håndmikser. Bliv ved med at røre indtil det er lyst og luftigt, er du nået dertil så kom øg, vanilje i og rør det sammen.


Derefter skal mel, bagepulver og salt blandes i en skål, kom halvdelen af smørblandingen i melet. Rør det sammen og tilsæt halvdelen af mælket og gentag med det sidste af smørblandingen. Når det hele er blandet sammen kommer du dejen i den klargjorte form.

Skræl æblerne og del dem i kvarter, (fjern kernehuset). Arrangere æblerne oven på dejen og slut af med at drysse knas'et over i et jævnt lag.


Kagen skal derefter bages i 35-45 min. eller til den har fået en gyldenbrun overflade.

Serveres med cremefraiche blandet med vaniljesukker og BOM: du har skabt en hyggelig atmosfære og humøret er med garanti blevet løftet!

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar