torsdag den 23. januar 2014

Crumble Muffins {New York-Style}


I min verden kan man næsten ikke få for meget knas eller crumble! Derfor er disse muffins, lige efter mit hjerte {som så mange andre opskrifter..}

 

Det er en lidt anderledes muffin, men stort set lige så nem at lave som almindelige muffins.

 

Så tjek opskriften ud, og gå I gang med at lave noget lækkert til dig selv og dine kære til den kommende weekend!

 

God fornøjelse!

 

Opskriften er oversat fra:

http://www.tablefortwoblog.com/2013/03/25/new-york-style-coffee-cake-crumb-muffins-2/#.UuE8Tdp7zIU

 

Ingredienser:

 

Til crumble:

0,75 dl. sukker

0,75 dl. brun farin

3/4 tsk. kanel

1/8 tsk. salt

8 Spsk. smeltet smør {flydende margarine virker fint}

4 dl. mel

 

Til dejen:

3 dl. mel

1,25 dl. sukker

1/4 tsk. natron

1/4 tsk. salt

6 spsk. smeltet smør

1 æg

1 æggeblomme

1 tsk. vaniljesukker

0,75 dl. yoghurt eller cremefraiche.

 

 

Vejledning:

 

Først tænder man for ovnen på 250 grader.

 

Du starter med at lave crumble til kagerne. I en skål blander du sukker, brun farin, kanel og salt. Tilsæt smørret og bland sammen indtil det hele er godt mikset. Derefter blander du melet i, indtil blandingen bliver til en tyk og sammenhængende dej. {Selvfølgelig skal den ikke være helt fast..}

 

Til at lave dejen skal du blande mel, sukker, natron og salt sammen i en skål. Tilsæt en spsk. smør og rør, og forsæt denne fremgangsmåde for alle seks spsk.

 

Tilsæt æg, æggeblomme, vaniljesukker og cremefraiche og rør indtil det hele er godt blandet.

 

Fyld dine muffins forme ca. halvt op, husk at efterlade masser af plads til knasset! Muffins'ene her består ca. af halv dej og halv knas :)

 

Bag muffins i ca. 20 min. eller indtil knasset er gyldnet.

 

Tilbage er blot at nyde disse herlige muffins, måske endda til en gang håndbold ;)

 

God fornøjelse!

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar