torsdag den 19. januar 2017

Chokolade-cookies med karamel og salt {..en perfekt kombination!}


Disse cookies har på en særlig måde vundet en plads i min opskriftssamling. 
For kombinationen af chokolade, karamel og lidt salt strøet udover hver enkelt cookie, er simpelthen genial og smager næsten altid af en mere!

Karamellerne kan man jo passende købe, når man nu alligevel skal have bland-selv-fredags-slik. Og hvis der nu dumper noget andet end karameller ned i posen, så skader det vel ikke?

Opskriften har jeg fundet ved Christina Lane: Big salty chocolate chip cookies with caramel
I opskriften lægger Christina Lane op til at man laver store småkager, hvilket jeg i min version har ændret til almindelig størrelse (stadig store cookies set i en dansk kontekst..).

Til 6 (meget) store cookies eller 10 almindelig
56 g. smør
3 spsk. brun farin
2 spsk. sukker
1 æggeblomme
3/4 tsk. vaniljesukker
1,25 dl. mel 
1/4 tsk. bagepulver
50 g. hakket mørk chokolade
5 karameller ~ som deles i mindre stykker
Havsalt (eller groft salt)

Start med at tænde ovnen på 190 grader.

Pisk smør, brun farin og sukker sammen ved hjælp af en håndmikser indtil blandingen er cremet. Tilsæt derefter æggeblomme og vaniljesukker og rør det sammen.

I en anden skål blandes mel og bagepulver sammen. Hæld nu de tørre ingredienser sammen med de våde og rør det sammen til det hele er godt blandet. Tilsæt til sidst den hakkede chokolade og rør rundt til dejen er ensartet.

Tag en spiseske dej i dine hænder og form dejen til en kugle og læg den på en bageplade med bagepapir. Det er her du selv bestemmer, hvor store dine cookies skal være, men husk på at lave godt med plads imellem dem, da de flyder meget ud når de bliver bagt.


Inden de sættes i ovnen, pres da 2-3 små stykker karamel ned i hver kugle.

Lad dem bage i ca. 7-8 minutter, alt efter hvor store eller små de er. Hold derfor godt øje med ovnen, så du undgår at de bliver brændt.

Efter at du har taget bagepladen ud af ovnen, strø da straks lidt salt udover dine cookies, så salten kan nå at hænge fast i den varme karamel. Lad dem afkøle i ca. 5 minutter inden du smager én.


God fornøjelse! 




1 kommentar: