onsdag den 19. juni 2013

{Små lækre} Havregryn-creme sandwich

Da sommer som regel er lig med varmt vejr, gør en kold dessert tit én meget populære..
Derfor er disse små havregryn-creme sandwich under i et varmt vejr. De er nemlig super lækre hvis de får lov til at stå i køleskabet end de serveres.

Opskriften stammer fra The BIG US, og hedder eftersigende: "Homemade Little Debbie Oatmeal Creme Pies". Men det er en lidt lang titel - hvilket betød at jeg selv måtte døbe disse kager. Min egen titel er måske heller ikke den kortest, men den bedste måde at beskrive dem på ;)

Kilde: http://sallysbakingaddiction.com/2013/01/19/homemade-little-debbie-oatmeal-creme-pies/

Det kan desuden siges at disse "pies" sagtens også kan spises som bare cookies, og det er ikke nødvendigt at lave dem om til pies. Men testsmag evt. en vurdere derefter om du vil gå videre eller om du vil stoppe mens legen er god? ;)

Til ca. 18 havregryn-creme sandwich

Havregryncookie:
200 g. usaltet smør
1 cup brun farin
1/2 cup sukker
1 æg
2 tsk. vaniljesukker
1 1/2 cup mel
1 tsk. natron
1/2 tsk. salt
3/4 tsk. kanel
1/4 tsk. nelliker
3 cup finvalset havregryn (Vigtigt at det ikke er grov valset!)

Creme:
125 g. usaltet smør
3 cups flormelis (eller mindre, hvis de ikke skal være så søde)
3 spsk. piskefløde
1 1/2 tsk. vaniljesukker

Instruktioner:

Forvarm ovnen til 190 grader.

Med en håndmixer bland smør og sukker sammen indtil det er let og cremet. Tilsæt æg, vanilje og bland godt sammen.

I en anden skål bland mel, natron, salt og krydderi sammen og kom til sidst havregryn i.

Bland alle de tørre ingredienser sammen med sukker-smør blandingen og bliv ved til det hele er blandet. Det bliver en lidt tung blanding.

Lav nu småkager af samme størrelse, alt efter hvor stor du ønsker dem. Måske tænk over at hver "pie" mætter, og derfor lav dem ikke for store.

Bag småkagerne i ca. 10 min. i ovnen.

Cremen: rør smørret mør og tilsæt flormelis og vaniljesukker. For at gør creme blød tilsæt fløden. Er cremen for tyk, tilsæt evt. mere fløde.

Nu er der kun tilbage at samle de små "pies".


Derefter kan de stilles på køl for at virke endnu mere forfriskende på en varm dag.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar