Er du også bare rigtig begejstret for Kanelsnegle? Hvis du er, er dette lige en opskrift for dig! Kanelbrødet her har sit udgangspunkt i samme opskrift som til kanelsnegle, men er blot sat sammen på en anden måde.
Og tænk, her får du et brød, hvor stykkerne nærmest falder
af, hvis du kigger for længe {og sultent} på det.. Måden man laver brødet på,
gør det nemt at få et stykke, og man behøver næsten ikke en kniv for at sikre
sig et stykke.
Ideen og opskrift stammer fra: http://recipingo.com/cinnamon-pull-part-bread/
Ideen og opskrift stammer fra: http://recipingo.com/cinnamon-pull-part-bread/
Dejen:
2,5 dl mælk
4 spsk. Smør
12-15 dl mel
2 æg
½ pak gær
1½ tsk. Salt
1,25 dl sukker
1,8 dl varmt
vand
Fyld:
1,25 dl smør
1½ tsk. Kanel
2,5 dl. brun
farin
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 170 grader. Varm mælken op og kom smørret i,
og rør rundt indtil det begynder at smelte. Bland 5 dl mel, salt, sukker og
æggene i en skål og rør indtil det er godt blandet. Hæld det varme vand i.
Tilsæt mælkeblandingen og rør yderligere i ca. 1 min. Tilsæt gæret og rør
indtil dejen er sammenhængende.
Begynd nu t blande resten af melet i, indtil dejen har den
rette konsistens. Når dejen ikke klister mere, ælt da dejen i ca. 5 min.
Del dejen i to stykker, og lad det hvile mens du laver
fyldet.
Bland smørret med kanel og brun farin.
Rul den ene halvdel af dejen ud i et rektangel og smør
halvdelen af fyldet ud. Dernæst skærer du dejen ud i firkanter, gerne så de
passer ned i den brødform du bruger.
Stable derefter stykkerne oven på hinanden og placere dem i
brødformen, der er smurt.
Brødet skal cirka bage i 15 min, eller indtil det har hævet.
Efter 15 min skruer du ovnen op på 250 grader og giver det yderligere 15 min.
eller indtil den er gyldnet og gennembagt.
Og værsgo! Kanelbrød der næsten falder fra hinanden, når du
kigger på det!
Hej Mette
SvarSletKunne ikke lige finde en mail-adresse på dig så derfor skriver jeg lige her :) Jeg skriver fordi vi på magasinet Aarhus Panorama leder efter en madblogger her fra Aarhus til at blogge om mad... kunne det være noget for dig? Send mig gerne en mail på hej@aarhuspanorama.dk. Mvh. Peder