Sommer giver mig nogle gange ekstra meget lyst til at spise lækre og friske grønsager, og det er der masser af i denne ret! Den er vild lækker og ikke mindst flot at se på!
Tærte er lavet med inspiration fra: http://housetohaus.blogspot.dk/2011/09/ratatouille-tart-with-ricotta.html
Men tillod mig lidt at lave min egen version af tærten.. så
her kommer den!
Til 1 tærtedej:
120 g. mel60 g. grahamsmel
100 g. smør
3 spsk. Vand
Bland det hele sammen og lad dejen hvile i mindst en time.
Fyld til tærten:
1 løg {gerne stort}1 auberginer
1 squash
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1-2 tomater
½ dåse hakkede tomater
4-5 spsk. Hytteost {gerne den med grillede peberfrugter}
Instructions:
Først skære auberginer i tynde skriver {3mm-6mm}, læg dem ud
på et klæde og drys en smule salt over dem, lad dem ligge i 30 min. Derefter skal
de have en kort tid i ovnen på 190 grader.Imens auberginerne ”sveder”, skal du skære og svitse løgene til de er gyldne, derefter sæt dem til siden. Skære derefter de resterende grønsager i tynde skriver {3mm}.
Rul dejen ud og læg den i formen. I bunden lægger du de
gyldne løg, derefter hytteosten, de hakkede tomater og til sidste et lag af
auberginer.
Nu begynder det sjove! Nu skal du så skiftevis lægge
aubergine, squash, tomat og peberfrugter på tærten. Start med at lave en ydrering
og derefter tag midten. Det bliver et kunstværk!
Derefter drys en smule olie over tærten og tilsæt lidt salt
og peber. Tærten skal derefter bage i 45-50 minutter ved 190 grader.
God appetit!
Psst.. Den smager også super godt dagen efter!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar