lørdag den 31. august 2013

Chokolade & Squash Muffins {med Peanut butter}


Tiden nærmere sig til at jeg for tre måneder rejser ud mod horisonten og vil derfor ikke være nær så aktiv på denne blog som jeg tidligere har været.

Men! Det betyder også at I ikke skal snydes for en sidste opskrift, som jeg har været så heldig at prøve af og dele med mine venner til en "Farvel/Gensyn fest". {Bød dog også på lidt andre godter..}

Kombinationen lyder usædvanlig, men lad dig ikke narre! Squashen gør kagerne bløde og svampeagtige {lyder det ikke lækkert?}

Da jeg er en STOR FAN af peanut butter er det fantastisk at kunne dele denne opskrift, da folk måske bedre kan forstå hvorfor jeg så godt kan lide det.. Eller måske selv blive omvendt..

Der er en smule arbejde i disse muffins, men riv squashen og hak chokoladen på forhånd, og det hele vil gå lidt nemmere :)

God fornøjelse!

Opskrift til ca. 12 muffins

Grunddej:
2,5 dl. mel
1 dl. kakao
2½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1,25 dl. olie
0,6 dl. mælk
1,25 dl. sukker
0,6 dl. brun farin
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
2,5 dl. revet squash
1,25 dl. hakket chokolade

Drys:
1 dl. mel
1 dl. brun farin
50 g. blødt smør
3 spsk. peanut butter
1,25 dl. hakket chokolade

Vejledning:

Tænd ovnen på 180 grader

Bland mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål og sæt den til siden.

I en anden skål bland olie, mælk, sukker, brun farin, vaniljesukker, æg og squash sammen.

Hæld derefter de tørre ingredienser over i de våde og rør blandingen sammen. {Bland ikke for hårdt!} Tilsæt til sidst noget af den hakkede chokolade.

Til at lave drysset skal mel, brun farin, smør, peanut butter og chokolade blandes sammen i en skål. Rør det sammen indtil det danner smuldre.

Forbedre 12 små muffinsforme og hæld en smule dej i bunden. Kom derefter en skefuld smuldre i hver form og dæk derefter til med dejen. Til allersidst drysses der med smuldret over hver muffin.

{Det kan være svært at få dejen til at slå til. Er der ikke nok dej, giv blot muffins med et enkelt lag lidt mindre i ovnen. De smager ikke mindre godt fordi de kun er i et lag.. }

Bag kagerne ca. i 15-20 min.


Nyd dem!

Oprindelige opskrift:
http://www.tastesoflizzyt.com/2013/08/06/reeses-chocolate-zucchini-muffins/

Regner med at vende stærkt tilbage til december!
Følg evt. mit eventyr i Liberia som volontør på:
http://mettepaatur.wordpress.com/

1 kommentar:

  1. Hej Mette!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet