torsdag den 2. januar 2014

Æbletærter med karamel og salt {mini tærter}

Vi skriver nu 2014! Hvilket, med alt andet nyt, også betyder et nyt år på bagebloggen! Året blev skudt i gang med små lækre æbletærter med karamel og et lille drys salt. Kombinationen lyder måske lidt speciel, men resultatet bliver en lækker lille sag, der er knap så sød, men fuld af masser af god smag!

Som så mange andre opskrifter, smager en også af mere. Men heldigvis er de små, så der ikke behøver at komme dårlig samvittighed over at tage to ;)

Opskriften kommer fra: http://www.justataste.com/2012/09/salted-caramel-apple-hand-pies-recipe/ 

For at lave 15 små tærter:

Tærtedej:
5 dl mel
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. bagepulver
150 g. margarine
1,25 dl. cremefraiche

Fyldet:
5 dl æbler i små tern {uden skræl}
1/2 tsk. kanel
0,75 dl sukker
2 tsk. mel
8 groft hakket flødekarameller
Groft salt

Sådan gør du:

Først start med at lave tærtedejen. Bland mel, salt, bagepulver sammen i en skål. Skær margarinen i tern og smuldre det i melet. Rør cremefraiche i og ælt dejen sammen til den er smidig og ikke klister. Pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle i 30 min.

Fyldet laves ved at blande æbletern, kanel, sukker og mel sammen i en skål.

Inden du samler tærterne, tænd ovnen på 200 grader.

Rul tærte dejen ud til cirka 0,5 cm højde. Brug et glas til at stikke tærterne ud med. Sørg for at have et lige antal tærter, da du skal bruge bund og låg til en tærte. 


Samle tærterne ved at lægge en smule æblefyld midt på bunden og drys med karamel og en LILLE smule salt. Forsegl tærten med tryk fra en gafle. 

Pensel evt. hver tærte med en æggeblanding bestående af et sammenpisket æg og 1 spsk. vand. {Giver en flot overflade}

Slut af med at skærer et lille kryds i hver tærte.

Tærterne bages i omkring 15 min. eller indtil de er gyldne. 

Velbekomme og Godt Nytår!

1 kommentar:

  1. Er der et andet mål end dl for æblerne man kunne bruge?
    For eksempel "X mellemstore æbler" eller "X00 gram æbler"?

    SvarSlet