fredag den 21. marts 2014

Koldhævede Chokoladeboller {lige til weekenden..}

Kender du de situationer, hvor man bare virkelig er i humør til noget? Sådan lige i humør til noget lækkert og med bid i?

Det gør jeg! Og sidst fik jeg en sådan lyst til at lave disse {næsten-idiotsikrede} chokoladeboller. Så hvis du er smart, kunne du sætte dejen over og nyde dem hele weekenden ;)


Og for resten Tak til Heidi, som gav mig den oprindelig opskrift til bollerne!

Til ca. 25 boller:
1 liter kold vand
25g. gær
3 tsk. salt
200g. mørk chokolade
100g. fuldkornsmel
300g. havregryn
ca. 800g. mel {det er ikke sikkert at alt melet skal bruges}

Man tager:

Først røres vand og gær sammen i en skål.

Hak chokoladen og bland de øvrige ingredienser i skålen. Tilpas mængden af mel indtil du når en grødagtig konsistens.

Stil skålen på køl natten over.

Brug to skeer til at forme bollerne med. Og lad dem hvile 30 minutter inden du bager dem i en 225  grader varm ovn for 20-25 minutter.



Tilbage er kun at nyde de dejlige chokoladeboller!
Erfaring siger at de faktisk også er rigtig gode, hvis de bliver frosne ned og opvarmet senere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar