Ja, så er sat gang i bagværket på den anden side af Atlanterhavet!
Efter nu er være i slutningen af min 3. uge her over, har jeg nu fået et sted at bo og måske mere vigtig.. Et køkken at råde over! Det har bare været sådan en befrielse at slippe ud fra vores Hostel downtown SF - til nu at have sit eget værelse i et rigtigt hus.
De første uger her i San Francisco har virkelig budt på rigtig mange oplevelser! Der er bare sket så meget på kort tid.
Skolen er begyndt, og mit hoved er blevet fyldt med en både nye og gamle udtryk indenfor business verden. Det er hårdt at gå i gang med at studere igen. Men for at veje lidt op på det, gjorde jeg som jeg nogle gange plejer.. Nemlig bager noget, for så bliver verden lidt lysere og dufter lidt bedre!
En anden grund var savnet efter brød der har lidt mere indhold end det toastbrød som man er nød til at købe som erstatning i stedet for rugbrød..
Så på jagt i det lokale supermarkedet fandt jeg tørgær, hvedemel og grahamsmel, smør, chokolade, honning, natron, bagepulver også videre. Så et lille lager er nu i hus og til støtte på andre dage hvor studielivet kommer til at hænge for meget over hovedet..
Et par af dagens indkøb..
Så med den intro kommer opskriften på gulerodsbrud:
2½ dl. lunken vand
25 g. gær (eller en pose tørgær)
2-3 store gulerødder
en stor håndfuld kerner (knækkede hvedekerner i mit tilfælde)
2 æg
en klat honning (eller 1½ spsk. sukker)
salt
ca. 500 g. mel (brugte en blanding af hvedemel og grahamsmel)
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt groftrevnet gulerødder, æg, kerner, honning, salt.
Derefter skal der tilsættes mel indtil det er umuligt at røre mere rundt. (En blanding af hvedemel og grahamsmel er valgt - da jeg følte jeg var i underskud af fuldkorn!)
Hæld derefter dejen ud på bordet og ælt dejen indtil den er god, men stadigvæk lidt klisteret. Stil dejen til hævning i en meldrysset skål for ½ time.
Efter hævning bruges to skeer til at fordele dejen ud på bageplader i ca. 15 klumper - eller efter ønsket antal. De skal ikke formes! Bruddene skal hæve i 45 min. Og derefter bages i 15-17 min ved 200 grader. (Eller 395 Fahrenheit kan jeg informere om!)
Tag bruddene ud, når de føles faste og man kan banke under bunden på dem.
Så find et rivejern frem (for mit vedkommende måtte jeg også bruge computeren for at finde ud fra hvad 200 grader svarer til i Fahrenheit) og prøv denne nemme opskrift!
Man kan derved sige at ved en kombination af rivejern og matematik kom disse brud til verden! God fornøjelse!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar