Så kom den! Sommeren og den
dertilhørende sommerferie! Og hvor har den været efterspurgt!
Med sommer
kommer koldskål, is, jordbær og selvfølgelig en jordbærtærte :)
Derfor er det
vel kun på sin plads at vise hvor let det faktisk er at lave en jordbærtærte.
Opskriften er
fundet på dette
link: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=17213
Til en tærte
skal følgende bruges:
Mørdej:
150 g. mel
100 g. margarine
50 g. sukker
½ æg
Marcipanfyld:
100 g. margarine
100 g. sukker
100 g. marcipan
½ æg
100 g. mørk
chokolade
Creme:
2,5 dl. sødmælk
0,5 brev
kagecreme
2,5 dl.
piskefløde
500 g. friske
jordbær
Sådan gør du:
Start med at
lave mørdejen. Bland mel og sukker sammen, og tilsæt margarinen og brug fingrene
til at smuldre margarinen ud i blandingen. Kom derefter halvdelen af et
sammenpisket æg i. Stil mørdejen på køl i en time.
Imens mørdejen
hviler, kan du starte på marcipanfyldet.
Pisk margarine
og sukker sammen. Herefter tilsættes den revet marcipan og resten af det
sammenpisket æg.
Når mørdejen har
hvilet en time, rulles den ud og lægges i et smurt tærteform. {Vigtigt at smøre
tærteformen} Fordel marcipanfyldet ud i tærten og bag den i 20 minutter ved 200
grader.
Efter at tærten
har afkølet, smelt 100 g. mørk chokolade og smør overfladen. {Dette kan
undlades - men giver en rigtig god smag} Arbejd først videre med kagen, når
chokoladen er afkølet.
Cremen består af
kagecreme og flødeskum. Start med at rør kagecremen sammen, mælk og det halve
brev blandes og stilles på køl i 15-20 minutter. Imens piskes flødeskummen og
jordbær kan skæres ud.
Når cremen er
stiv, rør flødeskummen i og rør blandingen godt sammen. Fordel derefter cremen
over tærten.
Og nu til det
sjove! Så er der fri leg med at fordele jordbær ud over tærten. Jeg valgte at
skære jordbærerne i skriver, for bedre at kunne dække hele tærten. Men hver
mand er herre i sit eget køkkenet ;)
Og så.. Værsgo!
Et styks jordbærtærte er nu klar til at blive nydt!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar