Derfor valgte jeg at prøve kræfter med noget nyt, nemlig marengs. Med spænding, forventning og lang tid med
håndmikseren, fik jeg pisket en god gang marengs sammen. Og kan nu med fryd
konstatere at det slet ikke er så svært, som først antaget!
Denne opskrift er en kombination af noget let og sødt sat
sammen med noget mere tungt og kraftigt. Prøv den, og vurdere for dig selv ;)
Opskriften stammer fra: http://www.grenes.dk/index.php?page=53&blog=160&lang=32
Til en tærte:
Mørdej
200g mel
100g smør
50g flormelis
½ æg
Chokoladefyld
150g
chokolade
100g smør
100g sukker
1 æg
50g mel
Marengs
4 æggehvider
200g sukker
Først
starter man med at lave mørdejen. Den kan med fordel laves dagen før.
Alle
ingredienserne blandes sammen til en ensartet dej, og stilles derefter på køl i
mindst 1 time.
Dejen rulles
tyndt ud og bages i 15 min., ved 175 grader. {For at sikre at kanterne ikke
falder ned under bagning, læg et styk bagepapir over dejen og hæld ris i, for
at holde kanterne på plads.}
Chokoladefyldet
kan laves imens bunden bliver bagt.
Smelt
chokolade og smør i et vandbad. {Husk den gyldne regel omkring ingen vand må
komme i chokolade!}
Derefter piskes æg
og sukker sammen i en anden skål, de skal piskes så stive som muligt. Hæld
herefter chokoladeblandingen i og tilsæt melet.
Fyldet skal
først hældes i dejen, når bunden er kold. Stil hele herligheden på køl, indtil
chokoladen er stivnet.
Mens du
venter, kan du begynde på marengs. Æggehviderne skal piskes i en fuldstændig
ren skål! Tilsæt sukkeret lidt af gangen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar